VENOGEL

Vetitë dhe qëllimi: Venogel ndihmon në venat me variçe, zvogëlon dhimbjen, rëndimin dhe lodhjen në këmbë dhe përmirëson qarkullimin. Escina është përbërësi kryesor aktiv në ekstraktin e gështenjës së kalit, i cili përmirëson qarkullimin e gjakut kapilar dhe qarkullimin venoz, redukton akumulimin e lëngjeve në inde, duke rezultuar në një efekt anti-inflamator. Prania e vajrave esenciale të livandës dhe rozmarinës ka një efekt rubifacient. Forma farmaceutike e xhelit lejon aplikim të lehtë në lëkurë dhe pjesë me qime si dhe përthithje të mirë. Përveç kësaj, xheli nuk yndyron lëkurën dhe lahet lehtësisht me ujë.

Përbërësit: 1 g xhel përmban 10 mg escin, alkool izopropil 300 mg, glicerinë 40 mg, trietanolaminë 14 mg, karbomer 10 mg, vaj esencial rozmarine 0,5 mg, vaj esencial livando 0,5 mg dhe ujë të pastruar deri në 1 g.

Dozimi dhe mënyra e përdorimit: xheli aplikohet disa herë në ditë, në një shtresë të hollë në vendin e lënduar, me fërkim të butë dhe lihet të veprojë. Produkti nuk është i destinuar për personat që janë të ndjeshëm ndaj ndonjë përbërësi dhe personat që kanë plagë të hapura.

Indikacionet: venat me variçe, tromboza, hematoma post-traumatike, lëndime, ulje venoze, këmbë të lodhura.

Paketimi: 75 ml

Ruajtja: Të ruhet në temperaturë deri në 25 ºC,të mbahet largë nga kontakti me fëmijët.