МЕТИЛ Б12 + Б КОМПЛЕКС 1000 µg

Особини и намена: Метил Б12 + Б комплекс претставува диететски производ кој содржи идеално избалансирана комбинација од природната и активна форма на витаминот Б12 (метилкобаламин) и витамините Б1, Б2, Б3, Б5 и Б6. Производот се користи за нормално физиолошко функционирање на нервниот систем, одржување на нормална функција на мускулните, нервните клетки и кретките на срцето, синтеза на ДНК, создавање на црвени крвни зрнца, обнова на дигестивниот епител, подобар  сон, поздрава и посјајна коса и кожа итн.

Состав: една капсула содржи витамин Б12 (метилкобаламин) 1000 µg, витамин Б1 (тиамин мононитрат) 10 mg, витамин Б2 (натриум-рибофлавин-5-фосфат) 10 mg, витамин Б3 (ниацин амид)  48 mg, витамин Б5 (калциум-Д-пантотенат) 30 mg, витамин Б6 (пиридоксин хидрохлорид) 10 mg.

Останати состојки: микрокристална целулоза, силициум диоксид

Дозирање и начин на употреба: 1 капсула на ден

Пакување: 30 капсули

Чување: Да се чува на температура до 25 ºC, подалеку од дофат на деца