KANTARION VAGINALETE

Vetitë dhe qëllimi: Vaginaletet me vaj kantarioni rekomandohen për të reduktuar ndryshimet inflamatore që shoqërohen me rritjen e sekretimit të sekrecioneve vaginale, për të shëruar plagët më të vogla,epitelizimi i mukozës së qafës së mitrës si dhe për të reduktuar ndryshimet në mukozën vaginale të shkaktuara nga menopauza ose kushtet e çekuilibrit hormonal. Falë përbërjes së tij, vaji i kantarionit ka efekte anti-inflamatore, antivirale dhe antiseptike.

Përbërja: një supozitor vaginal përmban vaj kantarioni (Hyperici oleum) 0,9 g

Përbërësit e tjerë: dylli i bardhë (Cera alba) dhe yndyra e ngurtë (Adeps solidus)

Dozimi dhe mënyra e përdorimit: një supozitor vaginal aplikohet në mënyrë vaginale, një herë në ditë, në mbrëmje, para gjumit.

Paketimi: 5 vaginalete

Ruajtja: Të ruhet në temperaturë deri në 25 ºC,të mbahet largë nga kontakti me fëmijët.