ШУМСКО ОВОШЈЕ ФИЛТЕР ЧАЈ

Особини и намена: Благодарение на присувството на билки и овошје, овој интересен чај освојува со аромите на шумско овошје и овозможува врвно освежување на секој што ќе посака да ужива во богатиот вкус на бобинките.

Состав: цвет од хибискус 44 %, плод од јаболко 33 %, лист од капина 10 %, плод од шипка 4,8 %, лимонска киселина 2 %, арома од црна рибизла 1,425 %, арома на малина 1,425 %, арома на капина 1,425 %, арома на јагода 1,425 %, плод од бозел 0,5 %

Дозирање и начин на употреба: една филтер кесичка се раствара во 200 ml зовриена вода. Чајниот напиток се остава да стои 5-10 минути, потоа се пие свеж и може да се заслади по желба.

Пакување: 20 филтер кесички по 2,5 g

Чување: да се чува на температура до 25⁰C на суво место