ХЕРПЕСТОП СТИК

Особини и намена:  Херпестоп стикот се користи кај инфекции предизвикани од Herpes simplex вирусот. Внимателно одбраните состојки на хемотипизирани етерични масла од чајно дрво, равенсара и ниаула имаат силен антивирусен, антибактериски и фунгициден ефект. Херпестоп стикот го намалува чуството на пецкање, чешање, болка и придонесува за побрзо зараснување на раната.

Состав: етерично масло од чајно дрво, етерично масло од равенсара, етерично масло од ниаула, цетил палминат, масло од какао, течен парафин, вазелин, бел восок, цврст парафин.

Дозирање и начин на употреба: се нанесува неколку пати во денот, во тенок слој на инфицираното место

Пакување: 4 g

Чување: да се чува на температура до 25⁰C, подалеку од дофат на деца.