РЕФУС ЧАЈ ПРОТИВ ESCHERICHIA COLI

Особини и намена: Чајната мешавина помага во ублажување на проблемите кои се јавуваат кај инфекции предизвикани од Escherichia coli. Escherichia coli е бактерија која нормално е присутна во нашите црева. Под одредени услови може да се размножи, да стигне до мочниот меур и да предизвикат инфекција. Чајот против E. coli содржи комбинација од растенијa, кои го стимулираат лачењето на урината со што се намалува можноста бактериите да стигнат во мочниот меур.

Состав: 100 g чајна мешавина содржи: надземен дел од коприва 10 g, лист од мечкино грозје 30 g, пченкарна свила 10 g, надземен дел од килавица 10 g, корен од зајачки трн 15 g, корен од магдонос 15 g и сладок корен 10 g

Дозирање и начин на употреба: една супена лажица од чајната мешавина се раствара во 200 ml зовриена вода, се меша и се остава да стои 30 минути и потоа се процедува. Чајниот напиток се пие свеж без да се заслади. Се употребува 3-4 пати во тек на денот.

Пакување: 50 g

Чување: да се чува на температура до 25⁰C на суво место