ПРЕНОСЕН UVC СТЕРИЛИЗАТОР CARE WELL

Особини и намена: UVC стерилизаторот претставува пренослив уред за дезинфекција на површини и предмети. Ултравиолетовата светлина којa ја емитува овој уред ефикасно делува врз бактерии, вируси и микроорганизми, односно доведува до уништување или инактивирање на истите во рок од 10 секунди. Зраците ги уништуваат микроорганизмите, со што се губи способноста тие да се размножуваат или да преживеат и на тој начин ги уништуваат целосно. Може да се користи за дезинфекција на сите површини кои се изложени на допир, рачки на врати, копчиња на лифт, прекинувачи за светло, дезинфекција на садови, прибор и чаши, четки за заби, тоалет, крпи за бришење, корпа за отпадоци, чанта или паричник, клучеви, телефон, лаптоп, далечински управувачи итн. Во самото пакување има и USB полнач, вградена 250 mAh батерија која се полни за 30 минути и 280 nm UVC LED светло од најнова технологија